Konfekt

Før jul lagde jeg en del konfekt for å spise i julen og for å gi bort i gaver. Jeg syntes det er morsomt å lage sjokolade, men jeg må vaske ned kjøkkenet etterpå. Når jeg holder på så søler jeg veldig.

Her er resultatet av sjokoladen

Sjokoladeplater

Jeg elsker å gå i kjøkken og bakeutstyr butikker, spesielt i utlandet. Når jeg var i København i sommer var jeg innom Kunst og Køkkentøj. Det er en utrolig fin butikk. Det har alt for de profesjonelle samt oss hobbybakere.

Jeg liker veldig godt å lage konfekt og leter alltid etter nye former. Hos KoK fant jeg en hvor jeg kunne lage sjokoladeplater. Jeg fikk endelig mulighet til å prøve den i går og dette er resultatet:

IMG_2002-1.JPG

Jeg likte veldig god utseende og mønsteret som er i formen.

Denne gangen så helte jeg bare ren sjokolade i formen, men det går helt fint å fylle de med noe godt

Bringebær gele

Jeg har en del bringebær liggende i fryseren som jeg har fått fra familie og jeg kom over en oppskrift på å lage hjemmelaget bringebærgele. Å lage gele viste seg å være superenkelt og det smakte bare himmelsk. Jeg gikk etter denne oppskriften:

Bringebær gele

1 liter vann
ca 400 gr bringebær
8 gelatin plater
150-200 gr sukker

  • Ha bringebær, sukker og vann i en kjele og la det koke opp. La det koke i ca 20 minutter
  • Etter ca 10 minutter legg så gelatin i bløt i en bolle med kaldt vann. Den blir da myk og kan blandes med bringebærlaken når den er ferdig.
  • Når bringebærlaken har kokt i 20 minutter sil det igjennom en sil slik at frø ikke kommer med
  • Ta gelatinplatene ut av vannet og klem ut rester. Bland platene sammen med bringebærlaken til de er oppløst
  • Fordel geleen i konfekt eller i serveringsskåler

Påske egg

Et par av formene som jeg har kjøpt er et par påske egg. De har jeg kjøpt er denne og denne. Jeg prøvde ut et par ting og her er resultatet: Forslag til hvordan egget kan brukes på en kake … Continue reading

Konfekt

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på hjemmelaget sjokoladekonfekt. Har kjøpt inn forskjellige former og bare ventet til det har passet. Jeg tok meg fri alle dagene i påsken så nå fikk jeg endelig tid. Har også … Continue reading