St.Hansaften

Det var St.Hansaften denne uken og i god tradisjon så var det grilling – denne gangen hos min svigerforeldre. Det ble en livlig gjeng når det var en 4-åring og en 1-åring der. 🙂

Det er en stund siden jeg hadde laget en fruktterte – jeg tror jeg ikke har laget det siden bryllupet til en kollega for 3 år siden så jeg har hatt lyst til å lage det en stund nå. Denne kvelden ble perfekt for å ta med seg slik kake til dessert.

Oppskrift på tertebunn

125 gr smør
100 gr melis
250 gr hvetemel
2 eggeplommer
1-2 ss kaldt vann

– Rør smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin
– Rør så inn melet sammen med eggeplommene
– Tilsett vannet til slutt, begynn med 1 ss
– Rør alt raskt sammen
– Form deigen til en ball og legg den i foliet i kjøleskapet i ca 1 time
– Smør en paiform, helst med løs bunn
– Klem deigen ut i formen – la den være ca 5 mm tykk
– Prikk deigen med en gaffel slik at den ikke hever seg for mye i ovnen. Alternativt kan du også legge matpapir over deigen og legg enten ris eller tørre erter oppi. Dette tas vekk etter ca halv stekt.
– Stekes på 180 grader i ca 15-20 minutter (avhengig av din ovn)

Tertebunnen er fylt med hjemmelaget vaniljekrem og masse gode frukt og bær.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *