Allergikake

Da er jeg tilbake 🙂 I sommer har jeg tatt en velfortjent pausen fra alt som har med baking å gjøre. Det har vært utrolig deilig etter en del hektiske uker og helger på vårparten. Det har ikke fristet å stå på kjøkkenet i sommer for å bake – jeg har brukt ferie og fri på å gjøre det som fristet.

Jeg har fått en forespørsel om en kake for en konfirmasjonsgutt som er allergisk mot egg og i går så fikk jeg testet ut en sjokoladekake oppskrift uten egg for å sjekke om det er noe som kan spises…….. Jeg ble overrasket over god kaken ble. Den var mye tyngre enn en vanlig sjokoladekake hvor det lages eggedosis, men absolutt en god smak.

Her er oppskriften:

Sjokoladekake uten egg

4 ss kakao
4 dl sukker
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1/4 ts salt
7 dl hvetemel
4 dl H-melk
5 ss soyaolje

  • Bland alt det tørre  i en bolle
  • Rør sammen det våte
  • Bland det våte og det tørre samme veldig godt. Passer til en liten langpanne eller ca 26-28cm rund form
  • Stekes på 170 grader i ca 40 minutter

Jeg smurte denne kaken bare med sjokoladesmørkrem og litt appelsindryssel da det kun var en prøvekake, men det er bare å gjøre hva man ønsker med den. Alternativt kan den fylles med japp eller dumlekrem og sjokoladesmørkrem uten på. Evt trekke den med MMF. Alternativene er mange 😀

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *