Tebrød

Når jeg bodde hjemme hos mamma og pappa så bakte jeg dette veldig mye. Det er enkelt og godt og jeg husker Pappa var utrolig gla i de…. Tørre småkaker som smaker veldig godt. Disse ble laget lenge før det norske folk så vidt viste om Biscotti…… 🙂

Opp igjennom årene så har det jeg har bakt endret seg etter mote og lyst. Jeg har i det siste hatt lyst til å dra fram litt gamle klassikere å dele de med dere. Tebrød er en slik klassiker. Jeg har her laget laget 2 versjon – 1 lys som er toppet med sukker og kanel og 1 som jeg har blandet litt kakao i for å lage en sjokolade versjon.

  

 

Oppskrift Tebrød

250 gr smør
250 gr sukker
2 egg
400 gr hvetemel
2 ts bakepulver
Kanel
Perlesukker

  • Rør smør og sukker hvitt
  • Ha i egg – ett av gangen
  • Ha så oppi mel og bakepulver
  • Del deigen i 4 og rull ut pølser og legg den på stekeplata
  • Trykk ned pølsa med fingrene sånn at den blir ca 50mm høy
  • Dryss over kanel og perlesukker
  • Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. Skal bli lett brune
  • Kutt i kaken mens den er varm for å lage stenger

Hvis du ønsker å lage sjokoladeversjon – ha oppi litt kakao. Tilsett etter hvor sterk du ønsker at den skal bli

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *