Vafler

Hvem er det som ikke liker vafler….. Det er jo så kjempegodt. Da jeg vokste opp og når jeg skal gjøre det veldig raskt så lager jeg vafler på slump. Jeg vet jo hva som skal oppi og det gjør det jo så mye enklere. Men jeg har for mange år siden fått en kjempegod oppskrift fra min svigermor som jeg har lyst til å dele med dere.

Liten røre – ca 15 plater

10 ss sukker
3-4 egg
150 gr smeltet smør
4 dl melk
300 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme

 

Stor røre – ca 23-30 plater

15 ss sukker
6-8 egg
225 gr smeltet smør
6 dl melk
450 gr hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme

  • Visp egg og sukker godt sammen
  • Tilsett det tørre vekselsvis med smeltet smør og melk
  • Visp til det er klumpefritt
  • La røren stå minst i 1 time før du steker vaflene

ENJOY 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *