Lemon Curd Cupcakes

Jeg har lest så mye om lemon curds en del oppskrifter i det siste og fikk lyst til å prøve meg på det selv. Jeg har aldri smakt (som jeg vet eller husker) lemon curd eller annen curd for den saks skyld så denne gangen så kjøpte jeg en krukke med dette fra Mrs Bridges. Dette merket har Glasmagasinet tatt inn. De har masse forskjellig godt i dette merket. De finnes på kjøkken avdelingen til Glasmagasinet i byen. Jeg har også sett den på andre Glasmagasin butikker så det er bare å spørre etter det hvis du ikke ser det.

Det skal vist ikke være så vanskelig å lage lemon curd heller. Fant en del oppskrifter på nettet ved å søke etter lemon curd, selv noen på norsk. Det blir nok rimeligere å lage selv vil jeg tro, denne lille krukken (så søt som den er) kostet NOK 49.

Resultatet mitt ble ikke akkurat det beste da jeg hadde altfor mye lemon curd i cupcaken, men smaken var det ikke noe å utsette på. Her er oppskriften

Lemon Curd Cupcakes

200 gr hvetemel
1,5 ts bakepulver
100 gr sukker
1 stort egg
0,75 dl matolje (f.eks soyaolje)
1,5 dl h-melk
0,5 dl vaniljeessens eller vaniljeekstrakt

  • Bland det tørre sammen i en bolle
  • Bland det våte sammen i en annen bolle
  • Ha deretter det våte i det tørre og rør til deigen er jevn (unngå å rør for mye)
  • Finn frem fram 12 muffinsformer og fyll formene med 1 ss deig og legg 0,5 dl lemon curd på deigen og fyll på med resten av deigen.
  • Stek muffinsene på 190 grader i 10-15 minutter

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *