Oppskrift Stine’s konfektkake

For noen uker tilbake så la jeg ut en kake som jeg har selv har laget som jeg kalte Stine’s Konfektkake. Nå som konkurransen er over på Kalasgott så legger jeg ut oppskriften til dere. Den tar litt tid å lage, men jeg lover dere – det er vel verdt det 🙂 Her er den og håper dere kommer til å nyte den 🙂

Stine’s Konfektkake

Dag 1

Bunn 1  – nøttebunn

125 gr mandler
125 gr melis
3 eggehvitter
Mal mandlene så fint du selv ønsker det
Eggehvitene piskes stivt
Tilsett melis litt etter litt
Tilsett de malte mandlene til slutt

Kaken stekes nederst i ovnen på 220 grader i ca 30 minutter

 

Bunn 2  – sjokoladebunn

62 gr kokesjokolade
62 gr smør
0,75 dl kaffe
2 egg
150 gr sukker
100 gr hvetemel
1 ts bakepulver

Sjokolade, smør og kaffe smeltes over vannbad.
Settes til å avkjøles litt

Egg og sukker piskes til eggedosis
Tilsett hvetemel og bakepulver
Tilsett så sjokolade/smørblandingen

Kaken stekes nederst i ovnen på 180 gr i ca 40 minutter

 

Krem 1 – sjokoladekrem

165 gr melkesjokolade
3,3 dl fløte 1 ts vanilje ekstrakt
Putt sjokoladen i en blender
Varm opp fløten til kokepunktet og hell det over
sjokoladen i blenderen mens den går. Vær forsiktig så det ikke spruter utover…. 🙂

Bland det godt sammen og miks i ca 2 minutter
Tilsett så vanilje ekstrakten
Hell sjokolademiksen over i en miksebolle og rett i kjøleskapet
Rør i sjokoladen hvert 30 minutt til den har tått der i ca 2 timer. Da skal den være passende tykk
Visp den evt litt sammen i bollen til du har en myk krem.

 

Krem 2 – bringebærkrem

Ca 100 gr bringebær
1,5 ss sitron juice
2 gelatin blad
1 dl sukker
2 dl fløte

Varm bringebær i en kjele sammen med sitron juice og sukker i ca 5 minutter
Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca 5 minutter
Ta kjelen med bærene av platen og tilsett de myke gelatinplatene.
Rør sammen til gelatinen er oppløst. Settes til kjøling
Pisk fløten stiv og tilsett bringebærmiksen når den er avkjølt nok

 

Sette sammen kaken
Legg folie/gladpack i bakeformen som du har laget bunnene i
Legg først ned bunn 1
Hell så sjokoladekremen over bunnen
Del sjokoladebunnen i 2 og legg ned den ene delen over sjokoladekremen
Hell så på bringebærkremen over sjokoladebunnen
Legg så på den andre sjokoladebunnen
Dekkes med folie og settes kaldt til dagen etter

 

Dag 2

Lag sjokolade ganach
Ta kaken ut av formen og dekk den med ganache
Kaken pyntes etter eget ønske

 

Sjokoladeganach

3,3 dl fløte
363 gr mørk sjokolade
82 gr usaltet smør – romtemperert

Bruk en food processor og lag pulver av sjokoladen og hell det over i en bolle
Kok opp fløten til kokepunktet
Hell fløten over sjokoladen og rør forsiktig sammen til all sjokolade har smeltet
Ta så oppi smøret til slutt

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *