Chocolat Chip Cookies

Jeg har lenge hatt lyst til å lage Chocolat Chip Cookies og spesielt med M&M’s sjokolade. Posen med M&M’s har ligget lenge i skapet mitt. Jeg tok en mulighet i dag til å gjøre noe med det og resultatet ble ikke helt som jeg hadde ventet. Smaken på oppskriften jeg fant var utrolig god, men la ned litt for mye deig på hver cookie og det fløyt litt utover. Det er bare å spørre nevøene mine om smaken – de gikk ned på høykant hos dem begge 🙂

Oppskriften jeg brukte var følgende:

Chocolate Chip Cookies

226 gr smør – romtemperert
150 gr sukker
160 gr brunt sukker
2 store egg
1,5 ts vanilje ekstrakt
295 gr hvetemel
0,5 ts salt
270 gr sjokoladebiter
100 gr nøtter av valg (kan sløyfes)

  • Miks smør hvitt
  • Tilsett sukker og brunt sukker og miks til den blir luftig – ca 2 minutter
  • Tilsett 1 og 1 egg og rør godt etter hvert egg
  • Tilsett vanilje ekstrakt
  • I en annen bolle mikser du sammen det tørre
  • Tilsett det tørre i egg/smørblandingen
  • Tilsett sjokolade og evt nøtter helt til slutt
  • Hvis røren er litt løs kan den settes i kjøleskapet i ca 30min-2 timer
  • Sett 2 spiseskjeer med røre på en plate og de stekes midt i ovnen på 190 grader i ca 10-14 minutter. Lengden kommer an på hvor store cookiene er og hvor godt stekt du ønsker de. Vil du ha de litt gooey så steker du de litt mindre, men ønsker du at det er helt igjennom stekt så steker du de litt lengre.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *