Julebakst: Silkekaker

Da har jeg kommet i gang med julebaksten jeg også. Vi har alle være julefavoritter, noen baker 7 slag og litt til mens andre holder seg til bare noe få. Siden jeg flyttet hjemmefra så har jeg og mamma bakt litt julekaker hver og så deler vi på det. Ved å gjøre det på den måten så blir det ikke så mye kaker og vi har en sjans å få spist opp alt som blir laget 🙂

Jeg har i dag bakt Silkekaker eller Sjakkruter som det også kalles og her er oppskriften:

Silkekaker:

200 gr smør
150 gr sukker
200 gr hvetemel
100 gr potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ss kakao

  • Rør smør og sukker hvitt
  • Sikt inn mel med bakepulver, vaniljesukker og potetmel
  • Kna det godt sammen og del deigen i 2
  • Kna kakao inn i den ene av de halve deigene
  • Rull ut 2 lange stenger av den hvite og den brune
  • Legg en brun og en hvit mot hverandre og motsatt ovenpå.
  • Trykk dem sammen og skjær 1/2 cm tykke skiver

Stekes på 180 grader i ca 15 minutter øverst i ovnen. Jeg ville sjekket kakene etter ca 10 minutter da alle ovner er forskjellige. De skal bli gylne brune. Avkjøles på bakeplaten før de flyttes så de ikke går i stykker.

God 6. desember 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *