Sjokoladekake

Dette er den oppskriften som jeg har brukt mest av alt jeg har bakt. En saftig og super god sjokoladekake som det er kokesjokolade i. Og den vil jeg nå dele med dere 🙂 Alle sjokoladekakene som ligger på siden min er laget etter denne oppskriften.

Betty’s Sjokoladekake

125 gr   kokesjokolade (selskapssjokolade)
125 gr   meierismør
1 ½ dl   kaffe
4 store  egg
300 gr   sukker
200 gr   hvetemel
2 ts      bakepulver

 • kokesjokolade, smør og kaffe smeltes sammen i en kjele. Må ikke koke.
 • Egg og sukker lages det eggedosis av
 • Ha i hvetemel og bakepulver
 • Etter at kokesjokoladen/smør/kaffe har kjølnet litt ha det i bollen.
 • Stekes nederst i ovnen på 180 grader i ca 45-60 minutter. Sjekk etter ca 45 minutter da alle ovner er forskjellige

Kaken kan fylles med det man selv ønsker, men det er veldig godt med vaniljekrem og spesielt da den hjemmelagede som ligger under oppskrifter –> fyll.

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Sjokoladekake

 1. Pingback: Henrik 1 år | Stine's kakeblogg

 2. Pingback: Oscar’s Lekerom | Stine's kakeblogg

 3. Pingback: Big Cupcake | Stine's kakeblogg

 4. Skal prøve å bake denne kaken nå (står faktisk på kjøkkenet akkurat nå!) men så ser jeg at det står ikke noe om steketid/grader! Hjelp!!

 5. Huff da, det var en stor feil fra min side. Jeg har fått rettet det opp i oppskriften nå. Den skal stekes på 180 grader nederst i ovnen i ca 45-60 minutter. Sjekk kaken etter ca 45 minutter da alle ovner er forskjellige

  Ser at denne kommentaren kom inn litt for noen timer siden. Håper du fant ut av det…..

 6. Jeg stekte den på 175 grader midt i ovnen jeg da.. Den fikk fort farge på toppen men da dekket jeg den bare med bakepapir. Kanskje det går bedre nestegang hvis jeg steker på din måte! Gleder meg til å smake den ikveld, den ser hvertfall kjempegod ut! Takk for oppskrift:)

 7. Jeg tror ikke at de 5 gradene hadde noe å si på kaken. Den ble nok stående litt lenger i ovnen bare. HÅper den smakte godt også 🙂

 8. Pingback: Henrik 2 år | Stine's kakeblogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *