Brente mandler

Nå er ikke julen langt unna og jeg vil framover prøve å dele litt oppskrifter med dere som jeg lager til jul hvert år. Dette innlegget er brente mandler. Det er en stor hit i familien min, dessverre så spiser jeg det ikke selv, men jeg er blitt fortalt at disse er veldig gode 😀

Oppskrift:

500 gram mandler
0,5 dl vann
150 gram sukker
1,5 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1 ss smør

Veiledning:
Legg mandlene utover i en langpanne, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Rør i mandlene av og til.
Bland vann og sukker i en kjele.
Kok opp og la sukkerlaken koke i 2-3 minutter. Ha i de ristede mandlene.
Rør hele tiden til sukkeret rundt mandlene krystalliseres, og mandlene har fått et “grått” utseende . Ha i vaniljesukker og kanel. Målene ovenfor er bare en indikasjon. Ta på så mye du selv ønsker.
Rør videre til sukkeret smelter igjen og får en jevn, pen karamellfarge.  Bruk ikke for sterk varme. Sukkeret må ikke bli brent. Bland i smøret.
Smør benkeplaten med soyaolje. Hell blandingen på bordet. Ta mandlene fra hverandre. La dem bli helt kalde.

Oppbevar dem i tett boks på et tørt sted.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *