Temperering av sjokolade

Jeg prøvde meg for første gang denne uken på temperering av sjokolade og jeg fikk det til – med veldig mye klin og søl, men jeg fikk det til….. 😀

Sjokolade som du kjøper i butikken er allerede temperert, men jeg kjøper Callebaut sjokoladen de selger på Pals i Oslo. Den er perfekt til å bruke i kaker, men hvis det skal lages konfekt så må den tempereres først. Dette er for å få sjokoladen blank og at den får en sånn fin “knekk” når den spises.

Som sagt det ble mye søl og jeg avkjølte sjokoladen litt for mye, men dette er resultatet av hva som ble laget

Formen for pepperkake mennene er kjøpt hos Strössel och Annat. Her finner du også andre former som blant annet sinte figurer og dinosaurer.

Oppdatering 21feb11:
Jeg har også kommet over disse formene på Jernia og Cacas.  De finnes både i butikkene og på nettsidene deres.

Oppdatering 26aug11:
Disse konfektformer og masse andre er også å finne på Traktøren. Den som ligger på Ski Storsenter hadde et godt utvalg og masse annet morsomt i kakekroken deres 🙂

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *