Himmelsk marengs

For en tid tilbake så kjøpte jeg meg en bok som min svigermor hadde kjøpt seg for den hadde så utrolig masse flotte kaker i seg. Boken er Kjendisenes best kaker og andre favoritter. I denne boken så er det kake som heter Himmelsk Marengs og den er absolutt himmelsk. Må prøves 😀
Den består av en vanlig sukkerbunn, nydelig sjokoladekrem, pisket kremfløte og så et lag oppe på av marengs som er laget med brunt sukker. Når kaken kommer ut av ovnen så drysses det sjokolade og peanøtter (nøtter dropper jeg da jeg ikke liker det ) på.

Andre oppskrifter i denne boken er også en kake med Cornflakes, Sarah Bernhard

Her er oppskriften som er verdt å prøve 🙂

Marengs:
3 eggehviter
180 gr brunt sukker
peanøtter og raspet sjokolade til pynt

Stivpisk eggehviter og brunt sukker. Kle en rund kakeform på ca 26cm i diameter med bakepapir. Hell røren i formen og stek ved 150 grader i 60 minutter på midterste rille. Ta formen ut av ovnen og strø over litt hakket kokesjokolade og peanøtter

Bunn:
3 eggeplommer
1 egg
80 gr sukker
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Forvarm ovnen til 180 grader. Visp eggeplommer, egg og sukker godt sammen. Rør forsiktig hvetemel og bakepulver inn i deigen. Hell røren i en smurt, rundt form på ca 26 cm i diameter. Stekes ved 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøl.

Sjokoladekrem:
100 gr kokesjokolade
2 eggeplommer
100 gr melis
75 gr smør

Smelt sjokolade over vannbad, visp sammen eggeplommer, melis og smeltet smør og ha i sjokoladen til slutt. Rør kremen til den blir glatt og fin. Fordel sjokoladekremen på bunnen, pisk fløten til krem og ha over sjokoladekremen. Legg marengsen oppå kremen.

Fyll:
1/3 liter kremfløte

TIPS ! Kaken smaker best etter at den har fått stå og trekke noen timer, lages gjerne dagen før.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *